Din viata

Ce îmi place la dramele coreene și care sunt preferatele mele

M-am uitat la câteva drame coreene pe Netflix și mi-au plăcut, așa că o să scriu despre ele. Majoritatea au în comun un fir foarte lent, plin de nuanțe culturale, familii care nu pun limite, mediu de lucru abuziv, stereotipuri, dar și multe scene cu mâncare, alcool și karaoke. Ce îmi place mie cel mai mult este relaxarea pe care mi-o oferă, cu romantismul foarte inocent și muzica bună.

Something in the Rain (Pretty Noona Who Buys Me Food/ Prietena surorii mele)

Este marele meu preferat, l-am văzut de două ori. Joacă în el Son Ye Jin, ca prietenă a surorii mai mari a lui Jung Hae-In, un actor cu față de bebeluș. :)) Am zâmbit tâmp destul de mult cât m-am uitat la serial pentru că este foarte, foarte gentil și boem. Pe lângă planul romantic, mai abordează și tema abuzurilor în familie și la locul de muncă. Acum că vorbesc despre el, îmi vine să mă mai uit o dată.

sursa: koalasplayground.com

 

One Spring Night (O noapte de primăvară)

Protagonistul este tot Jung Hae In, în rolul unui farmacist, care are parte tot de o poveste de iubire aproape imposibilă cu o fată care lucrează într-o librărie. Pentru că mi-a plăcut foarte mult Something in the Rain, nu am reușit să ies din zona comparațiilor, dar m-am uitat cu plăcere pentru că acțiunea era construită bine și îmi place de actor prea mult.

koreangossip.net

Crash Landing on You (Aterizare forțată în brațele tale)

Ghici ce, tot Son Ye Jin apare aici, cred că este actrița poporului sau ceva. Serialul este făcut de Netflix, inspirat dintr-o situație reală pe care au completat-o cu multă ficțiune, cu o actriță a cărei barcă a trecut granița maritimă spre Coreea de Nord, pe ceață, în 2008. În serial, o sud coreeancă ajunge, din greșeală, pe tornadă, cu parapanta în Coreea de Nord. Se împrietenește cu soldații care o găsesc și mai departe nu pot să spun decât că urmează ceva romantic, și trist, și vesel. Eu sunt o mare fană a poveștilor despre Coreea de Nord și am savurat toate detaliile, decorurile și picanteriile. Spre deosebire de alte filme care portretizează Corea de Nord sumbră și cu realități dureroase despre care am auzit cu toții, de data aceasta, pe lângă părțile negative, este scoasă în evidență armonia unei comunități dintr-un sătuc de graniță.

Itaewon Class (Fauna din Itaewon)

L-am început din întâmplare, dar a ajuns să-mi placă mucho. Este destul de diferit de restul filmelor coreene, despre nedreptate și includere socială , cu roluri reprezentative pentru minorități. În rolul principal este Park Seo Joon ca Saeroyi, un tip care evoluează foarte mult pe parcursul multor ani și își îndeplinește visuri aparent imposibile. În plan secund este și o poveste romantică. Serialul este chiar inspirațional, ca și freza lui Saeroyi. Coloana sonoră este și ea foarte bună. Fapt divers, actorul principal a jucat în, Parasite, un film coreean care a luat Oscarul în 2019 și a fost mare eveniment pe bună dreptate.

Chocolate (Ciocolata din copilărie)

O bucătăreasă și un neurochirurg au un trecut comun pe care îl descoperă pe parcurs. Serialul este melancolic, melodramatic, abordează teme ca abandon, traume, boli cronice, moarte și inegalitate socială. Deși bine intenționat, mi se pare ca uneori exagerează cu momentele dramatice, care își mai pierd scopul. Actorii sunt buni, scenariul așa și așa. Scenele cu mâncare, pentru că se gătește mult, sunt foarte reușite și au fost preferatele mele.

imdb

When the Camellia Blooms (Când înflorește Camelia)

O mamă singură își deschide un bar, se luptă cu etichetele și ostilitatea celorlalți și se împrietenește cu un polițist. Filmul este o comedie romantică amestecată cu thriller, iar mie mi-a plăcut mult cât de solidară ajunge să fie comunitatea, felul în care se potrivesc protagoniștii, dar și de personajul copil, Pil-Gu, care este super actor. Are și o coloană sonoră superbă.

asianwiki

Pentru cine citește, sper să îți placă și ție dacă ajungi să te uiți la vreunul.

Pe curând!

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.