Din viata

Cum sunt zilele în casă

Mie nu îmi place primăvara foarte tare, dar nici nu mi-aș fi dorit să o petrec în casă. Și nici să treacă omenirea prin această suferință și disperare. În schimb, situația este asta și nu pot controla nimic, în afară de cum aleg să îmi petrec timpul.

Partea cam proastă este că adorm târziu, dar în timpul zilei încerc să nu stau în pijamale și să îmi creez un mediu mai activ. Fac patul neapărat, mă pregătesc, mă rujez uneori. Fac lucrurile necesare, dar și altele de relaxare, cum ar fi:

Citesc

Am citit, citesc. Am multe cărți la rând, am povestit despre câteva aici.

Învăț turcă

Am continuat să învăț turcă. Fac în fiecare zi 20-30 de minute pe Duolingo. Este o concentrare utilă. “15 minutes a day can teach you a language. What can 15 minutes of social media do?” Continuarea ar fi că este nevoie de sute de ore ca să rupi ceva, și că mai stau și pe Facebook/Insta.

Tot în aceeași categorie de interes, pentru că sunt într-o perioadă de fascinare pentru Turcia, am descoperit un serial, Beni Boyle Sev, care este relaxant și face limba și cultura turcă familiare.

Ascult muzică

Odată cu serialul de mai sus am descoperit cântăreți turci clasici, care îmi plac mult.

Pe lângă muzică turcească, mai ascult și ultima de la Carla’s Dreams, și una de la Leven Kali – Mad at u și Powfu – death bed (coffee for your head). Diversitate muzicală, nu jucărie. Am urmărit și concerte live, mi-a plăcut mult Hozier și Charlie Puth. E plin youtube-ul de live-uri din sufragerii.

De când am blogul și îmi vine să scriu mult despre melodii, mi-am dat seama ce importanță a avut și are muzica pentru mine. Ascult muzică multă de când mă știu și când nu o fac, îmi imaginez ce melodie s-ar potrivi. Nu de puține ori îmi continui frazele cu versuri și știu pe de rost zeci sau sute de melodii. Asociez perioade din viața mea cu stiluri sau melodii anume, în cutiuțe în cap. Muzica este emoție pură și poate fi un ajutor magic de multe ori. Dezamorsează tensiuni, destresează, binedispune, stimulează, reconfortează, consolează.

Mă uit la filme, reality show uri și la alte videoclipuri pe Youtube

Pe Youtube au apărut niște filmulețe valoroase cu Neagu Djuvara, pe care le-am ascultat cu mare plăcere. Am aproape toate cărțile lui, m-au educat mai bine decât școala. Era așa fermecător și simpatic!

Continuând cu filme, am văzut Tiger King pe Netflix. Încă nu-mi revin! Este un mini serial documentar despre un patron de grădină zoologică și o poveste mai încâlcită.

Tot pe Netflix m-am uitat și la Love is Blind, un reality show cu oameni care se logodesc pe neve și se și căsătoresc ulterior unii dintre ei. Destul de interesant de urmărit, mi-a plăcut.

Am văzut că se promovează și muzeele. Am dat un ochi pe Google Arts and Culture și las aici preferatele mele, Van GoghAnne Frank și Vatican.

LEGO

Am făcut Lego, recomand.

Pregătiri de Paște

Experimentez prima sărbătoare departe de familia mea. Timp de zece ani, mi-am vizitat părinții la fiecare Paște și Crăciun. Acum o să fac singură prăjitură și ouă roșii, să vedem ce iese.

 

Să ne citim, vedem cu bine!

Paște fericit tuturor!

 

 

 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.