Din viata

Ce am mai citit #4

Ce cărți am mai descoperit, citit și terminat de citit în 2020.

Feck Perfuction, James Victore – scrisă de un designer, este diferită, compactă. Îți dă idei, încredere, o stare de bine și te face să o lași mai moale cu tine. Are mesaje ilustrate foarte creative.

james victore

 

Să nu râzi, Raluca Feher – ba chiar am râs mult. Este despre o mamă și o relație mamă-fiică. Este scrisă râsu-plânsu, tragică și realistă mai ales pentru familiaritatea ei.

Tetralogia napolitană, Elena Ferrante (Prietena mea genială, Povestea noului nume, Cei care pleacă și cei care rămân, Povestea fetiței pierdute) – faimoasa operă care a împânzit lumea. Chiar dă dependență, volum după volum, și a făcut mai plăcută o săptămână din izolarea la domiciliu. Toate cărțile sunt scrise superb, pe multe planuri între care aproape nu se simt tranzițiile. Povestea este puțin ciudată, îndrăznesc să spun, și fermecătoare probabil tocmai pentru timpul și spațiul ales, în Napoli în anii ’50 și până în deceniul nostru.

Puterea prezentului, Eckhart Tolle – era abandonată de ceva timp, iar acum am reușit să o termin. Puțin prea spirituală pentru gustul meu, dar cu intenții bune pentru dezvoltare personală și niște concepte de ajutor. Exagerat de populară, totuși.

Te-au făcut la cap. Cum să supraviețuiești vieții de familie, Oliver James – l-am mai menționat pe aici pe Oliver James, îi citesc unele cărți și articole și probabil îmi place pentru că îmi lămurește ‘de ce- urile’. Este un psiholog britanic care a scris mult despre familii, copii și gene. În carte vorbește despre importanța creșterii timpurii și influența îngrijitorilor. Sunt multe studii și exemple de vieți celebre, pe care le-am urmărit cu interes: Mia Farrow, Prințul Charles, Michael Jackson, Paula Yates, Woody Allen și mai mulți.

Atât am citit eu, și lista va continua pentru că izolarea este productivă.

Revin cât mai curând,

Liniște și sănătate tuturor! <3

 

 

 

You Might Also Like...

1 Comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.