Din viata

Ce au în comun Mr. Rogers și Chester Bennington

Ziua de azi, 20.03. Și faptul că niciunul nu mai e pe aici.

Doi dintre oamenii mei preferați de pe planetă s-au născut astăzi și eu vreau să le trimit un gând bun. Chester era solistul trupei Linkin Park, iar Mr Rogers un realizator american de emisiuni pentru copii.

Când eram adolescentă, ascultam Linkin Park pe CD și înregistrat pe casetă. Internetul și Youtube-ul le-am descoperit puțin mai târziu, iar la concertul lor am fost când aveam 20 de ani. Linkin Park mi se părea cel mai cool lucru, eu eram buricul pământului, viața era tragică, dramele erau mari. Cred ca vor rămâne o referință pentru multe generații de adolescenți care învață să își proceseze emoțiile dificile.

Chester a murit în vara lui 2017, și de atunci să ascult muzica lor este foarte greu emoțional pentru mine. Cu toate astea, în fiecare an mă gândesc la el în această zi și traduc adolescența mea cu muzica lor pe fundal.

Pe Fred Rogers l-am descoperit acum câteva luni și face minuni pentru copilul din mine. Emisiunea lui, Mr. Rogers Neighborhood, a fost difuzată timp de 33 de ani și era pentru copii preșcolari. Eu susțin că este la fel de bună și pentru adulți, cu toții avem nevoie să învățăm să ne oferim compasiune și acceptare. Mr. Rogers a fost un Totoro printre noi! P̶e̶ ̶N̶e̶t̶f̶l̶i̶x̶ ̶e̶s̶t̶e̶ ̶u̶n̶ ̶d̶o̶c̶u̶m̶e̶n̶t̶a̶r̶ ̶d̶e̶s̶p̶r̶e̶ ̶e̶l̶.̶ Nu mai e pe Netflix, dar sunt pe Youtube multe secvențe și interviuri cu el.
Există un site, misterrogers.org, chiar și un film despre viața lui, “A Beautiful Day in the Neighborhood”, cu Tom Hanks în rol principal.

Happy birthday, guys! 💫

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.