Din viata

Personalitatea INFJ – Testul Myers Briggs

Deși știam demult că sunt o persoană hiper senzitivă (HSP), a fost o mare descoperire să aflu că sunt INFJ. Mi-a răspuns la multe întrebări, testul fiind super util atunci când vrei să te cunoști mai bine.

Testul Myers Briggs (MBTI) este acest instrument creat de Katharine Briggs și Isabel Briggs Myers, mamă și fiică, prin care poți să-ți descoperi tipul de personalitate din 16 variante încadrate.

Testul s-a dovedit un succes și a făcut ușor de înțeles teoria lui Jung. Principalele tipuri de atitudini sunt introvertit și extravertit, urmate de patru tipuri funcționale ale psihicului: reflexiv, afectiv, senzorial și intuitiv.

Despre INFJ (Introverted, iNtuition, Feeling, and Judging)

Testul este doar o construcție teoretică, nimic nu este bătut în cuie. Un test din ăsta nu ne defineste, este aproape imposibil ca toți oamenii să fie încadrați în X tipuri de personalități. Testul folosește concluziile teoriilor și cercetărilor lui Jung, iar rezultatele lui pot fi interpretabile. Personalitatea INFJ este unul dintre cele mai intuitive dintre toate tipurile.

În populația lumii, doar 1% dintre oameni sunt INFJ. Lucru care poate fi flatant, dar nu este ceva atât de special. În fiecare dintre noi este acest amestec de trăsături de toate felurile, încât toate tipurile de personalități, înmulțit cu câți suntem pe planetă, pot fi considerate tot rare.

Nu ne putem încadra în cutiuțe exacte, și totuși, eu ies INFJ. Lucru care mă liniștește cumva, pentru că până la test nu întelegeam de ce par extrovertă, când de fapt sunt cât se poate de introvertă, de ce simt și înțeleg lucruri pe care nu le pot explica sau de ce preiau toate emoțiile tuturor.

Personalitățile INFJ au un simț intuitiv foarte puternic, care nu poate fi explicat, nu poate fi calculat. Un INFJ simte durerea celorlalți, sau chiar potențiala durere. Senzitivitatea este dincolo de limite normale, chiar epuizantă uneori. Tocmai din această cauză avem nevoie de timp de reîncărcare zilnic, obligatoriu, și constant de pauze în toată regula.

infj contradiction

So true!

INFJ acordă mare importanță în a avea lucrurile sistematizate și ordonate. Ei investesc o groază de energie pentru a gasi cel mai bun sistem de ordonare a lucrurilor și, constant, definesc și redefinesc prioritățile în viețile lor.” Cine îmi mută lucruri, e mâncat! 😀

Au niște simțuri în plus, pot citi destul de ușor oameni, sunt un fel de suflete bătrâne și înțelepte care au un glob de cristal. Investesc multă atenție în relații interpersonale, cu persoane cu care sunt foarte selectivi. Câteodată îi ia gura pe dinainte, un fel de sinceritate brutală care nu își are locul mereu, dar despre care sunt conștienți.

judgmental

Le place să ajute. Sunt încântați să discute despre lucruri profunde. Gândesc prea mult. Sunt perfecționiști și pretențioși, au așteptări de la ei și de la ceilalți. Sunt visători. Pot fi considerați reci, dar de fapt sunt niște bucăți de sobă.

Sunt foaaarte multe de spus despre INFJ, dar las jos oameni care o zic mai bine decât mine:

Tipul ăsta e foarte interesant, la obiect și amuzant:

Il iubesc:

La fel și blogul de aici, confortant pentru mulți introverți drăguți.

Testul exact MBTI se face la o sursă sigură, contra cost, dar există și variante multe pe net, sper precise. Recomand testul, te poate ajuta să simți că aparții unui loc despre care e așa de bine să știi că există!

Introverți, uniți-vă! (separat)

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.