BIMAX

Regret operația bimaxilară?

Cea mai des primită întrebare este dacă regret operația.

Să disec puțin ce am aflat eu că poate fi aiurea pentru fiecare dintre cei cu anomalie maxilară, malocluzie, asimetrie, prognatism, retrognatism.

Probabil o să ai dureri de articulație temporo mandibulară și dureri de spate de-a lungul vieții. Sau ai deja, plus probleme cu respiratul, apnee, dureri de cap. Probleme cu sănătatea dinților și a gingiilor. Poate o să se erodeze dinții pe care se pune presiune inegală. Probleme cu dicția. Cu mestecatul și digestia. Probleme cu postura capului și a coloanei.

Chiar dacă nu resimți mult acum, situația se poate înrăutăți cu timpul. Știu o persoană cu prognatism care s-a hotărât să își facă operația după ce s-a săturat să i se tot spargă singurii molari care i se atingeau în mușcătură și știu și persoane care s-au operat pentru o ușoară asimetrie care nu punea probleme funcționale încă.

Ceva este simplu de înțeles:

Dinții nu sunt de sine stătători, corpul uman e chiar o mașinuță cu componente interdependente. Logic, nu?

Tratarea din timpul copilăriei este cea mai eficientă și netraumatică, când oasele au un puseu de creștere. Cum asta nu este tot timpul observabil sau copilăria noastră s-a petrecut în ani cu tehnologie deficitară, ne rămâne chirurgia ortognatică în care ar trebui să avem încredere.

Eu nu sunt vreo specialistă, doar am încercat pe pielea mea, am citit pe ici pe colo și cunosc poveștile unor oameni care s-au operat sau urmează să se opereze. După așteptare, zeci de consultații și programări, aparat dentar, cea mai mare traumă pe care a experimentat-o corpul meu vreodată și o recuperare nu chiar ușoară, nu regret nimic. Efortul depus a fost direct proporțional cu satisfacția primită, și asta mă face să mă simt așa de bine!

Despre operații eșuate nu am auzit prin jur, dar riscuri există, la orice intervenție chirurgicală există riscuri.

Operația trebuie făcută cu determinare, după ce îți dai seama că ai un motiv foarte bun să o faci, nu doar pentru că nu îți place cum arăți. Repet ce am mai scris, nimeni nu îți va confirma că va fi cum te aștepți.

Chirurgii maxilo-faciali și ortodonții stiu cel mai bine particularitățile fiecărui diagnostic, așa că îți recomand să mergi la o consultație și să îți faci o idee înainte să te stresezi inutil. Cu ce influențează alegerea ta dacă o persoană de pe internet o regretă pe a ei?

 

Îmi face plăcere să vorbesc cu toți oamenii care îmi scriu și răspund la absolut toate mesajele. În schimb, nu pot să scriu de fiecare dată răspunsuri pe care le-ai putea găsi dacă dai căutare după un cuvânt pe blog. Chiar găsești multe detalii despre majoritatea lucrurilor despre care ești curios.

Te îmbrățișez și te susțin!!

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.