Din viata

De ce ne machiem?

Una dintre micile mele pasiuni este machiajul. Totul a început de la un filmuleț de pe youtube, pe când eram adolescentă și voiam să învăț cum să mă dau cu fond de ten ca să nu se vadă când roșesc. Mai precis, ăsta:

Atunci pe Youtube nu era mare lucru, dar exista Michelle Phan, care știa meserie :D.

Aveam 16-17 ani și de la ea am învățat cât de cât șmecheria, ba încă mi se pare că are un talent greu de egalat. În jurul meu se machiază destul de puțini oameni, și chiar mi-a încolțit întrebarea asta, cum aleg femeile să se machieze? Știu că uneori este de ajutor în acoperit cicatrici, pete, lucruri cu care nu te simți bine, dar dacă nu avem ce să acoperim, de ce ne machiem?

Fără justificări, cred că procesul este unul foarte plăcut, să alegi, să testezi produse. Industria de beauty e imensă, construită pe slăbiciuni ale femeilor, dar sigur machiajul nu e o corvoadă pentru vreuna ci mai degrabă un ritual relaxant. Plus că are o istorie atât de îndepărtată, încât nu cred că va dispărea vreodată.

Dovadă plăcerii femeilor pentru machiaj stau zecile de magazine niciodată goale și sute de mii de filmulețe și forumuri în care se dezbat tot felul de chestii despre cutii și cutiuțe, sticluțe și borcănașe.

Ăsta e redundant, dar satisfăcător de privit: r/PanPorn, pe reddit.

Recenzii la produse 1: MakeupAlley

Recenzii la produse 2: Beautypedia

Dicționar de ingrediente cosmetice: creat de Paula’s Choice.

Dicționar de substanțe interzise și acceptate în produsele cosmetice în Europa.

 

Hope this helps!

Ma duc să mă rujez!

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.