Din viata

Cea mai interesantă serie de film documentar românesc

Luna trecută am descoperit cu mare încântare un documentar istoric făcut de TVR. Se numește Adevăruri despre trecut și este despre comunism. Despre perioadele grele prin care au trecut părinții și bunicii noștri, despre supraviețuire, personaje, conjuncturi politice și multe alte dedesubturi.

Aveam 6-7 ani și auzeam pentru prima dată despre Ceaușescu din gura mamei mele. Despre datoria externă a României și viața de studentă pe care a avut-o în anii ’80, fără acces la mâncare, cosmetice, căldură și apă caldă fără restricții. Și bineînțeles, despre Revoluție. Știu că cel mai mult m-a surprins că asta se întâmplase cu doar doi ani înainte să mă nasc.

Adevăruri despre trecut m-a prins tare și m-am uitat la toate episoadele din urmă. Așa am dezvoltat o fascinație pentru comoara de arhivă a TVR, de care sper să se folosească din plin.
După maraton am vizitat Casa Ceaușescu. Faptul că urmărisem documentarele a oferit vizitei mele un plus, un sentiment de intimitate care mi-a permis să trăiesc pentru o oră într-un trecut pe care îl știu doar din povești.

Adevăruri despre trecut apare săptămânal.

Pun aici episoadele mele preferate.

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.