BIMAX

Am învățat să mănânc din nou. Prima zi fără splintul chirurgical

M-am bucurat mult când dinții au fost eliberați. M-am bucurat și mai mult că mușcătura se așeza bine și vedeam rezultatul mult muncit. 🙂

Am păstrat splintul pe care l-am purtat. Așa arată după ce a fost curățat bine:

splint

Suvenir

Primele momente fără splint

MAGICE.

Era o senzație foarte nouă. După ce am ieșit din cabinet, am mers pe stradă cu mâna pe dinți și cu limba peste buze. Doar cine a trecut prin asta va înțelege starea de sărbătoare.

muscatura after

Noua mea ocluzie aproape perfectă #proud

În sfârșit nu mai bolboroseam și puteam să fiu înțeleasă de oricine atunci când vorbesc. Deși deschideam gura un centimetru, eram în extaz ! Visam la o omletă, dar nu mi-a ieșit prea bine șmecheria.

Aici sunt eu luând prima mea masă solidă după patru săptămâni, la opt dimineața! Nu m-a dus așa mult capul și am mers la McDonalds să mănânc ouă de plastic. După o oră m-a durut groaznic stomacul.

mcdo

Oricum, altceva voiam să vă zic.

Mestecatul a fost foarte nenatural. Nu mai știam cum se face, cum să mișc limba, cum să mărunțesc. Am obosit mestecând. Chiar te dor obrajii și ai spasme, mușchii de acolo sunt slăbiți, au stat aproape nefolosiți o lună.
Am mâncat foarte puțin și încet, am fost foarte conștiincioasă cu fiecare mică bucățică mestecată. A rămas muuuultă mâncare prinsă în obraji.

Ce am continuat să mănânc

Noile mele preferințe în materie de mâncare au fost fără multă sare, fără condimente, dar și băuturi fără acid. Lucru care nu aș fi zis niciodată că o sa-mi placă, pentru că înainte mâncam foarte picant și îmi plăceau băuturile acidulate.

Cred că așa se simt și bebelușii când diversifică mâncarea. Dieta din următoarea perioadă a fost din ce în ce mai solidă, ouă, pâine, pilafuri, pește, carne, legume etc. Mâncarea a fost grozavă, papilele gustative au apreciat pauza. Am simțit foarte bine toate gusturile și aromele, iar după experiența cu durerea de burtă am luat-o ușor, cu alimente simple.

Am reușit să deschid gura din ce în ce mai mult

Constant, pe timpul unei zile, am făcut exercițiile de mobilitate a musculaturii recomandate de medicul chirurg. Fără să realizez, s-a făcut din ce în ce mai mult loc și nu a mai fost nevoie să îndes mâncarea între dinți, iar mușchii nu m-au mai durut.

Eu am ascultat mereu toate indicațiile medicului ortodont, chiar nu am trișat cu elasticele sau cu alimentele neindicate, prin urmare nu am mâncat gumă timp de un an și puțin. Am început să o fac după ce am dat jos splintul, pentru că mi-am dat seama că așa fac unele exerciții aproape inconștient. Am avut ceva grijă să nu se lipească de aparat.

Nu recomand să faceți asta fără să cereți acordul medicului ortodont!

Acum casc și mănânc cu ușurință, în afară de multe alimente interzise atunci când porți aparat dentar, cum ar fi fructe și legume cu sâmburi, alune, floricele de porumb, covrigei, caramele.

Nu mai reușesc să mănânc prea iute, dar bere mai beau! 🙂

You Might Also Like...

2 Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.